Overheerlijke vegan carrot cake

juli 29, 2016

Carrot cake

[Felice] Een van mijn favorieten is toch wel carrot cake. Door de jaren heen heb ik hem al vaak gebakken maar dit was de eerste keer dat ik een veganistische poging deed. Ik ben zo blij dat ook hierbij weer te merken is dat veganistisch eten niet betekent dat je hoeft in te leveren op smaak. Wat is dit een feest!

12 Stukken
Prep Time:
Cook Time:
Ready In:

Ingrediënten

  • 2 cups geraspte wortelen (dit zijn ongeveer 4 a 5 wortels)
  • 1/2 cup ongezoete appelmoes
  • 2 1/4 cups bloem
  • 1 cup suiker
  • 1 cup van je favoriete plantaardige melk naar keuze (ik gebruik coconut van alpro)
  • 1/2 cup kokosolie (gesmolten)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 cup rozijnen
  • 1/2 cup pecannoten (in kleine stukjes gemaakt)
  • 1/2 cup ananasstukjes (de mijne komen uit blik op sap)

Bereidingswijze

  1. Rasp je wortels zodat je 2 cups wortelrasp krijgt. Tip: als je hebt doe het dan met de rasper in je keukenmachine!
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C graden celsius
  3. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier (klem het ermee tussen) en vet de randen licht in. Springvorm formaat is hier 20 cm (8 inch)
  4. Mix in een grote kom de appelmoes, plantaardige melk, vanille, suiker en gesmolten kokosolie goed door elkaar.
  5. Schep in een andere kom de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout goed door elkaar.
  6. Doe het bloem mengsel in de bak bij de natte ingrediënten en mix dit goed.
  7. Roer hier de wortelrasp, rozijnen, pecannoten en ananasstukjes doorheen.
  8. Doe 1/3 van het beslag in de springvorm en bak deze voor ongeveer 30 minuten of tot je een prikker in het midden kan steken en er niks aan blijft plakken als je hem eruit haalt.
    Deze laatste stap herhaal je nog twee keer zodat je drie cakelagen hebt.
  9. Laat de lagen helemaal afkoelen voordat je de taart in elkaar zet met de frosting ertussen.

Deze taart gaat samen met zalige frosting.

ingrediënten voor carrot cake

De springvorm die ik hier gebruikt heb is 20 cm (8 inch) doorsnede. Hier heb ik drie lagen mee gebakken. Een andere keer heb ik een grotere springvorm van 26 cm (10 ¼ inch) genomen. Deze carrot cake werd twee lagen hoog.
Heb je de beschikking over meerdere bakvormen van gelijke grootte dan hoef je de lagen natuurlijk niet om de beurt af te bakken. Deze luxe heb ik niet 😉

stappen bereiden van carrot cakeHeb je nog nooit worteltaart gegeten? Dan kan ik me voorstellen dat je eerste reactie is: bah, wortelen in mijn taart. No way! Vrees niet, de wortelen worden zacht en zoeter wanneer je ze bakt. Daarnaast is de verhouding zo dat je niet doorhebt dat je een schep wortelrasp eet wanneer je een hap neemt. Zeker het proberen waard! Dus haal dat schort maar te voorschijn en laat me weten wat je ervan vindt!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *