Hoogste tijd voor een vegan barbecue!

juli 27, 2016

vegan barbecueVakantie en mooi weer, het moment dat de barbecue weer tevoorschijn wordt gehaald. Zelf hou ik ook van barbecueën. Lekker buiten zitten, goed eten en een biertje erbij. Weinig mis mee als je het mij vraagt. Veel mensen kijken nog steeds een beetje raar op als je als vegetariër of veganist zegt dat je gaat barbecueën, want “wat doe je daar dan op als je geen vlees eet?”.

Net als bij veel andere gerechten, zijn de mogelijkheden voor een veganistische barbecue eindeloos. Sowieso is er voor ieder stuk vlees tegenwoordig wel een plantaardig alternatief te vinden. Persoonlijk ben ik wel fan van vleesvervangers, maar ik vind het niet nodig om hiermee de hele barbecue te vullen. Daarom heb ik de vleesvervangers achterwege gelaten.  Dat betekent veel groente, en niet te vergeten lekkere zelfgemaakte burgers!

Een tijdje terug hadden vrienden voor ons spinazieburgers gemaakt. Deze waren erg lekker en ik herinnerde me dat ze ook stevig qua structuur waren. Je wil natuurlijk niet dat je burgers op het rooster uit elkaar vallen. Het recept was snel gevonden en heel eenvoudig te maken. Voor de zekerheid heb ik ze van tevoren een klein beetje gebakken in de pan.  De burgers werkten perfect op de barbecue, dus zeker een aanrader.

We hadden ook portebello’s met vegan kaas. Portebello’s zijn lekker stevig en hebben een goede bite, waardoor ze zeer geschikt zijn voor op de barbecue. Voor de smaak had ik er een klein beetje “kaas” overheen gedaan. Van tevoren bestreken met een beetje olijfolie.

Daarnaast hadden we groene asperges. Die kun je ook bestrijken met een beetje olie en dan zo op de barbecue. Hetzelfde geldt voor de rode puntpaprika. De buitenkant van de paprika wordt op een gegeven moment zwart. Als je dit zwarte velletje eraf pelt, heb je een superlekkere  zoete paprika. De maïs heb ik van tevoren zo’n 10 minuten gekookt met een beetje zout in het water (ze zijn trouwens ook voorgekookt te koop). Daarna een klein beetje olie en zout eroverheen en grillen maar.

De barbecuesaus is zelfgemaakt. Hiervoor heb ik een recept gebruikt, maar dit heb ik wat  aangepast. In het origineel wordt namelijk worchestershiresaus gebruikt en daar zit over het algemeen ansjovis in. Mijn vegan versie zal ik binnenkort nog even posten.

Zo zie je maar dat je met een paar relatief eenvoudige ingrediënten de lekkerste barbecue kunt hebben! Heb je zelf nog goede suggesties voor op de barbecue, dan ben ik erg benieuwd.

More about Chris

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *