The Loving Hut – Maastricht

juli 19, 2016

Felice bij The Loving Hut in Maastricht[Felice] Het plan was om een dagje rond te lopen in Maastricht. De stad bekijken en een veganistisch taartje eten in The Landhuis Livingroom. Maar het regende als een malle die dag en The Landhuis Livingroom was vrolijk gesloten ondanks dat nadrukkelijk op hun facebook pagina staat dat ze open zijn op woensdag. Jammer maar goed, je snapt dus wel dat Chris en ik blij waren dat The Loving Hut deze dag een stabiele factor bleek te zijn.

Al om 17.10 uur liepen we daar naar binnen en werden we begroet door een vriendelijke man die net ook een regenbui had moeten trotseren om op tijd de tent te kunnen openen. Aangezien we de eerste gasten waren, konden we kiezen uit alle tafeltjes en gingen we lekker bij het raam zitten.

Veganistische samosas en loempia's bij The Loving Hut in MaastrichtDe kaart is overweldigend. We zijn gewend om een paar opties te hebben in een restaurant.
Om daar dan een keuze in te maken is soms lastig, maar je komt er wel uit of je deelt wat samen met je eetdate. Hier is het een heel ander verhaal. Er staan niet een paar veganistische opties op de kaart, maar het hele menu is 100% plantaardig! Niet één, niet twee lekkere dingen op het menu, maar oneindig veel lekkers! Het menu bestaat uit Aziatische maaltijden. Het was voor ons een fijne ervaring om eten te kunnen bestellen wat je normaal niet bij de Chinees zou kunnen (willen!) bestellen.
Als voorgerecht bestelden we de mini loempia’s en samosas, waarbij onze voorkeur uiteindelijk uitging naar de loempia’s. Bij het hoofdgerecht zijn we gegaan voor ‘combi maaltijd E voor 2 personen’. Een hele mondvol: Veggie garnalen met pikante saus, veggie babi pangang, lo-hon chai (tofu, champies, zwarte fungus en Chinese groenten), koe-loe-kai en saté (4 stokjes), geserveerd met noodles.

Veganistisch eten bij The Loving Hut in Maastricht

Het was een perfecte combi om van alles wat te kunnen proeven en het was allemaal even lekker! Je hebt soms het idee dat het niet helemaal klopt wat je zit te eten zoals bij de babi pangang en de saté stokjes. Het blijft vreemd om een vlees-achtig soort eten te eten. Veganistische chocolademousse bij The Loving Hut in MaastrichtGelukkig zijn we dit al een beetje gewend van het eten bij Soy in Utrecht (voor mensen die Soy kennen is de kaart te vergelijken).

Eigenlijk was de volzitgrens al bereikt, maar waar Chris ging voor een koffie, wilde ik toch de chocolade mousse met plantaardige slagroom proberen. Dit was het dubbel en dwars waard. Niet zozeer de slagroom (die zou ik een volgende keer misschien achterwege laten) maar de choco mousse was echt lekker! Heel rijk en vol van smaak.

Het restaurant is goed qua bediening en eten, maar is verder niet heel stijlvol aangekleed. Dit komt waarschijnlijk door de insteek om zo voordelig mogelijk, lekker veganistisch eten aan te kunnen bieden. En dit lukt! Voor de gehele maaltijd voor twee personen betaalden we rond de 40 euro (incl. een fles chaudfontaine). Een nette prijs voor een heerlijk etentje!

Voor meer informatie kijk op de website van The Loving Hut.

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *