De Brandweerkantine – Maastricht

juli 18, 2016

chris aan het lunchen bij de brandweerkantineDe Brandweerkantine vind je aan de Capucijnenstraat 21 in Maastricht. Een oude brandweerkazerne is hier omgebouwd tot een inspirerende ontmoetingsplek voor creatieve ondernemingen. Je vindt er kantoren, werkplekken en ateliers. Daarnaast zijn er grote ruimtes waar yogalessen, movienights, lezingen en vintage markten gehouden worden. Een broedplek voor creativiteit dus!
Het horeca gedeelte, de kantine, is een mooie grote hal waar een huiskamersfeer gecreëerd is door het gebruik van veel planten, een mooie grote bar, open keuken, een speelhoekje voor de kinderen en boeken, veel boeken. Langs één zijde van de eetgelegenheid, waar je prima veganistisch kunt lunchen, bevindt zich een enorm lange tafel waar boeken op staan. Een lekker plekje om te werken of te lezen.

We werden geholpen door vriendelijk personeel dat graag even wilde checken in de keuken of onze bestelling wel echt veganistisch was en bij het brengen van de verse muntthee zich afvroeg of ik dan ook geen honing eet. Toen ik vertelde dat ik dat niet eet had ze zelfs al een suikerzakje bij zich wat ze me in de plaats van de honing aanbood. Niet lekker, maar zeker attent!lunch bij de brandweerkantineChris bestelde voor lunch een bruschetta met tomaat, verse oregano & basilicum. Ik met mijn zwak voor artisjok ging voor de artisjok tapenade met gebakken groene tomaat & geroosterde amandel. Beide opties waren zeer smakelijk, we hebben echt zitten genieten!

Naast mijn verse muntthee had Chris een cappuccino (soja melk) met een schuimlaag waar je u tegen zegt. Heerlijk!

interieur brandweerkantine maastricht
interieur brandweerkantine maastricht

Op de kaart stond nog een pita met geroosterde mais, paprika, courgette, humus & ‘n zaadjesmix. We hebben er niet naar gevraagd maar ik denk dat dit ook een veilige keuze is. Het personeel is in ieder geval vriendelijk genoeg om je te helpen met deze vraag.

Voor meer informatie kijk op de website van De Brandweerkantine

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *