Hoeveelheid: 10 empanadas
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Klaar in: 55 minuten
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg (basic van AH is vegan)
- 1 grote zoete aardappel
- 1 blik zwarte bonen
- 1 paprika
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Begin met het bereiden van de vulling. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes, en kook ze in ongeveer 10 minuten zacht.
- Doe de blokjes samen met de bonen in een kom en prak fijn. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen nog best wat stukjes inzitten.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en roer deze erdoor.
- Voeg vervolgens de komijn, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
- Zet de oven alvast aan op 180 graden.
Nu gaan we de empanadas vormgeven! Daarvoor is het belangrijk om het bladerdeeg in de vorm van een rondje te snijden. Je kunt hier een kommetje voor gebruiken. Leg vervolgens 1 flinke eetlepel van de vulling op 1 helft van het bladerdeeg. Vouw de andere helft eroverheen en knijp de zijkant zachtjes dicht met je duim en wijsvinger. Geef ze een mooi randje, zodat ze in de oven niet gaan lekken.
Bak de empanadas in ongeveer 20 minuten op een bakpapiertje in de oven. Voor een bruin kleurtje kun je ze iets langer laten staan of een paar minuten op de grill stand zetten. Zelf heb ik aan 4 empanadas wel genoeg qua avondeten. De rest bewaar ik voor de lunch of vries ik in. Ook koud en uit de diepvries zijn ze heel smaakvol!
Binnenkort een feestje? Mini-empanadas zijn een origineel en lekker hapje om te serveren!
Hayley
juli 15, 2016Thank gosh for Google translate! I love Empanadas and love how they’re vegan 🙂 Look so yummy!
veganfiesta
juli 15, 2016Thanks Hayley! I’m glad google translate was helpful^^. These empanadas are very tasty, hope you will like them!:)