Stay Oatsome!

juli 2, 2016

Totally oatsome by OatlyAfgelopen weekend was ik op het festival Down The Rabbit Hole in Ewijk. Daar heb ik niet alleen ontzettend modderige all stars aan overgehouden, maar ook een nieuw favo plantaardig drankje: haverdrank van “Oatly”. Oatly is een bedrijf uit Zweden dat met hun haverdrank een (h)eerlijk alternatief voor koeienmelk op de markt zet. Tijdens het festival serveerden ze drankjes als cupoatcino en oatlatte. Daarnaast deelden ze gratis sinaasappel/mango drinkpakjes uit. Een mooie manier om kennis te maken met deze haverdrank!

Oatly verpakkingOatly is in 1990 gestart met het produceren van haverdrank om een voedzaam alternatief te bieden voor mensen die niet houden van melk, of om persoonlijke redenen geen melk willen drinken. In plaats van koeien te voeren met haver die vervolgens wordt omgezet in melk, geeft Oatly de voorkeur aan het direct omzetten van biologische haver in drank. Ze willen dan ook liever niet meer vergeleken worden met melk. En terecht, want het drankje staat op zichzelf!

Wat ik fijn vind aan de originele haverdrank is dat er slechts een paar ingrediënten in zitten (met name water, haver en zout) en er verder geen suiker aan is toegevoegd. In vergelijking met andere plantaardige drankjes lijkt me dit een gezondere optie. Dat geldt echter alleen voor de originele haverdrank. Hoewel ik het Oatly drinkpakje met sinaasappel- en mangosmaak erg fris en lekker vond, is hier wel extra fructose (suiker) aan toegevoegd. Persoonlijk vind ik dat jammer, maar het is nog altijd vele malen beter dan de gemiddelde vruchtensappen die je in de supermarkt vindt!

Oatly apparel post milk generationEigenlijk verbaast het me dat ik nog nooit van Oatly gehoord had, want ik gebruik geregeld plantaardige melk. Bijvoorbeeld voor bij mijn havermoutontbijtjes, het bakken van bananenbrood (klik hier voor het recept), in smoothies, etcetera. Daarvoor neem ik meestal amandelmelk, sojamelk of kokosmelk. Oatly was tot voor kort alleen bij natuurwinkels verkrijgbaar, maar tegenwoordig verkopen ook Albert Heijn en Jumbo enkele varianten. Een literpak kost €1,99. Helaas heeft de AH waar ik meestal mijn boodschappen doe Oatly nog niet in het assortiment. Het wordt tijd dat daar verandering in komt, want deze haverdrank voeg ik zeker toe aan mijn persoonlijke favorieten!

Niet alleen de haverdranken van Oatly zijn interessant, ze voeren ook een erg leuke campagne. Met slogans als ‘Post Milk Generation’, ‘Wow no cow!’ en ‘Stay Oatsome’ laten ze op een positieve manier zien dat koeienmelk eigenlijk niet meer van deze tijd is. Meer lezen over Oatly? Check dan oatly.com.

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *