Spieren kweken!

juli 2, 2016

arnold schwarzenegger quote 'if they tell you to eat more meat to be strong, don't buy it'Toen ik de overstap maakte van vegetariër naar veganist heb ik mezelf één belangrijk doel gesteld: ik wil geen gewicht verliezen. Ik kan over het algemeen zoveel eten als ik wil, zonder daarbij aan te komen. Niet afvallen zou dus wel eens een uitdaging kunnen worden dacht ik, vooral doordat ik nu geen kaas meer eet (en dat at ik best veel).

Nadat ik wat meer ben gaan lezen over voeding en waar je nou de belangrijke voedingsstoffen vandaan kunt halen, kwam ik erachter dat mijn doel om geen gewicht te verliezen eigenlijk helemaal geen probleem zou moeten zijn. Sterker nog, na genoeg foto’s van gespierde vegan atleten te hebben gezien heb ik mijn doel bijgesteld: ik wil meer spiermassa kweken, waardoor mijn gewicht automatisch zal toenemen.

Zelfs Arnold Schwarzenegger zegt tegenwoordig dat je geen vlees nodig hebt voor sterke spieren, dus als dat nog geen extra motivatie is ;). Ik heb de hoop dat door dit soort uitspraken het algemene beeld van ‘echte’ mannen eten vlees langzaam gaat veranderen. Hierover een volgende keer meer…

7 minute workout logoAan de bak dus. Nu ben ik op zich wel sportief, maar ik ben niet het type dat graag naar de sportschool gaat. Daarom ga ik thuis aan de slag met de “7-minute workout” in combinatie met wat oefeningen met gewichten. Voorheen heb ik dit ook wel eens gedaan, maar toen lette ik niet goed op wat ik at voor en na het trainen, waardoor er geen positief effect was (misschien eerder zelfs een negatief effect). Zelf ben ik erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en ik zal hierover dan ook regelmatig een update schrijven. Ik eet nog even een banaan en dan aan de slag!

More about Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *