De klassieker: bananenbrood

juli 2, 2016

Plakjes bananenbrood
[Yvonne] Als ik aan het werk ben kan ik echt de hele dag door blijven eten. Cherrytomaatjes, komkommer, worteltjes, noten, noem maar op. Hoewel ik dit groenvoer over het algemeen erg lekker vind, heb ik soms toch wel zin in iets zoeters. Dus bak ik regelmatig een bananenbrood! Een superlekker, gezond en voedzaam tussendoortje. En wat al helemaal handig is: je kunt de plakken bananenbrood invriezen. Uit 1 bananenbrood haal je tussen de 10 – 12 plakken, dus ga meteen aan de slag en je hebt de komende tijd iedere dag een lekker tussendoortje om mee naar je werk (of school) te nemen!

Door Yvonne

Voorbereidingstijd:
Baktijd:
Klaar in:

Ingrediënten

  • 150 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2,5 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 100 ml amandelmelk
  • 150 gr dadels (zonder pit)
  • 3 rijpe bananen
  • 80 gr frambozen (of blauwe bessen)
  • Stukjes pure chocola en noten naar smaak
  • Optioneel: scheutje kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten (speltmeel, bakpoeder, vanille-extract, zout en kaneel)
  2. Blend de amandelmelk, dadels en kokosmelk in een blender of keukenmachine tot gladde massa
  3. Prak de bananen en roer door het dadelmengsel
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden
  5. Meng de droge en natte ingrediënten goed door elkaar
  6. Roer de frambozen en kleine stukjes chocolade door het mengsel
  7. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het mengsel hierin
  8. Bak af in ongeveer 50 minuten
  9. Laat het brood afkoelen
  10. Je kunt hem bewaren in de koelkast of langer in de vriezer

Ingrediënten voor bananenbrood. Dadels, frambozen, chocolade, bananen, speltmeelJe begint met het mengen van de droge ingrediënten; je doet het speltmeel, het bakpoeder, vanille-extract, zout en kaneel in een kom. Vervolgens doe je de amandelmelk, de dadels, en eventueel een scheutje kokosmelk, samen in een blender of keukenmachine. Blend het mengsel totdat je een gladde massa hebt. Prak de bananen fijn en roer ze goed door het dadelmengsel. Zet je oven vast aan op 180 graden. Nu kun je de droge en natte ingrediënten door elkaar roeren. Zorg ervoor dat de droge ingrediënten volledig worden opgenomen door het dadelbanaanmengsel.

vruchten met chocolade stukjes gemengd voor bananenbrood
mengsel compleet voor bananenbrood
Roer tot slot de frambozen, (kleine) stukjes chocola en noten door het mengsel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk het mengsel hierin.

mengsel bananenbrood in de bakvorm

Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten af in de oven. Even laten afkoelen en gaan met die banaan!

Eindproduct bananenbrood

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *